.

 

Mijn naam is Rinske Lycklama à Nijeholt

 

Sinds enkele jaren werk ik in mijn eigen praktijk aan de Willemskade. Als GZ-psycholoog bied ik zorg binnen de Basis-GGZ, wat betekent dat ik oplossingsgericht werk en de behandeling kortdurend is. Ik werk met jongeren en (jong)volwassenen bij wie sprake is van angst- of stemmingsproblematiek. Daarnaast bied ik traumabehandeling en therapie gericht op emotieregulatieproblemen. Ook als je problemen ervaart in de omgang met anderen kun je bij mij terecht. Ik werk vanuit verschillende theoretische stromingen, waarbij ik me vooral baseer op cognitieve gedragstherapie, waaronder ook EMDR en schematherapie. Ik werk systeemgericht, waarbij ik het van belang vindt dat ouders, partners en naasten betrokken kunnen worden bij de therapie als dit passend is. Ik heb veel ervaring in het werken met gezinnen waarbij problemen op meerdere vlakken spelen.

Naast mijn werk in de praktijk werk ik als MDFT-supervisor en -trainer met diverse teams en ook vervul ik geregeld freelance opdrachten als GZ-psycholoog.

Als je als professional in de zorg (orthopedagoog of psycholoog) behoefte hebt aan supervisie of werkbegeleiding kun je bij mij terecht, individueel of in groepsverband. De supervisie kan geboden worden in het kader van de opleiding tot GZ-psycholoog.

 

Opleiding en registratie

Ik ben opgeleid als orthopedagoog en heb later de opleiding tot GZ-psycholoog afgerond. Ik ben lid van de NVGZP en ben aangesloten bij de LVVP.

Door in diverse werkvelden te werken / te hebben gewerkt en verschillende opleidingen te doen blijf ik mij ontwikkelen in mijn vakgebied. Ik ben in opleiding tot cognitief gedragstherapeut (VGCt) en ben EMDR-therapeut (VEN). Daarnaast ben ik opgeleid tot MDFT-therapeut, -supervisor en -trainer.

 

Vergoeding

Voor volwassenen geldt dat ik geen contracten heb met zorgverzekeraars. Dit betekent dat de zorg voor ongeveer 70% wordt vergoed door de zorgverzekering. Het is van belang om voorafgaand aan de behandeling uit te zoeken welk gedeelte vergoed wordt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Voor Jeugd uit de regio IJsselland geldt dat ik een overeenkomst heb met de gemeente en worden de kosten van de behandeling vergoed.

De zorg kan ook particulier aangeboden worden. De kosten zijn dan 90 euro per consult (45 minuten).

De kosten van supervisie en werkbegeleiding zijn 90,- per uur bij een individueel traject. Voor groepssupervisie kun je informeren naar de kosten.

 

Wachtlijstinformatie:

Op dit moment is er weinig wachttijd voor behandeling. Zowel voor onlinebehandeling als face to face kun je binnen een maand bij mij terecht.

Aanmelding:

Als je je aan wilt melden voor behandeling of eerst meer informatie wilt kun je een mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Ik zal je dan zo snel mogelijk mailen of bellen om af te stemmen. Het is ook altijd mogelijk om kosteloos een kennismakingsgesprek te voeren.

 

Registratienummers:

BIG: 19920464225

AGB: 94101514

KvK: 63835391